Lagerlokaler bör byta sina lysrörsarmaturer omedelbart

Johanna
mars 6, 2018 0 Comment

Jag slutar aldrig att häpnas över den okunskap som finns bland många fastighetsägare när vi talar om belysning. Trots att led lampans fördelar exponerats i media vid ett flertal gånger bara under det senaste året så råder en fortsatt osäkerhet över lysdiodens egenskaper. Fastighetsägare som är priskänsliga glömmer bort helheten utan låter istället investeringskostnaden ligga till grund för beslut om man ska byta ut belysningen i lokalen.

Problemet med många beslutsfattare är att dom inte har tillgång till all information. I många lokaler används vanligtvis T8 armaturer som drar rikligt med ström. En lysrörsarmatur led använder ingen drossel enhet vilket reducerar strömförbrukningen med ungefär 18-22% beroende på armatur. Om ett lysrör med led dioder monteras i en gammal lysrörsarmatur så drar den onödigt mycket ström vilket medför att man inte drar maximal nytta av lysdiodens förmåga att reducera energiförbrukningen. Detta är huvudanledningen till att man övergår till led och då blir hela beräkningen väldigt felaktig.

Tänk på detta när du väljer lysrör led

Det finns många modeller att välja bland när det gäller lysrör led. Hur vet man vilket rör som egentligen är bäst? Olika märken lämpar sig för olika applikationer, till exempel är Valtavalo det bästa lysröret för kunden som eftersträvar ett flimmerfritt ljus. De finska lysrören är inte de billigaste men erbjuder en kvalitet som är svår att matcha. Lysrör led är överlägset fluorescerande rör på flera punkter. Led ger en kostnadsbesparing på över 75 procent, har en längre livslängd och är dessutom mer skonsam mot miljön genom avsaknaden av det farliga kvicksilvret. Tänk därför över ditt beslut när det är dags att byta ut belysningen, led lampan är det bästa valet för din lokal i de allra flesta situationer.